VIJESTI IZ CRKVE DOBROGA PASTIRA U OSIJEKU

 Prošlo je više od godinu dana kako se obnovio rad Crkve Dobroga Pastira u Osijeku. Naime, kako smo vas ranije izvještavali, Crkva Dobroga Pastira osam je godina bila u nemogućnosti koristiti svoju zgradu u osječkoj Tvrđi. Nakon povratka, u svibnju 2011. godine, Bog je izobilno blagoslovio ovu crkvu duhovnom obnovom.

Opširnije...

NOVA WEB STRANICA SAMOPISMO.NET

 Predstavljamo našu novu web stranicu, u obliku čitaonice, jednostavnog naziva Samo Pismo, na kojoj će se redovito objavljivati postojeći te novi popularni i stručni teološki članci i ostala djela domaćih i stranih, provjerenih autora. Možete je posjetiti na adresi: www.samopismo.net. Stranicu je pokrenuo i uređuje Nenad Adžić, pomoćni tordinački pastor.

PROSLAVA PEDESETNICE (DUHOVA) U TORDINCIMA I OSIJEKU

 Protestantsku reformiranu crkvenu općinu u Tordincima i Osijeku na blagdan Pedesetnice posjetila je grupa vjernika iz Šibenika, predvođena šibenskim pastorom Jadranom Jelovčićem. Pastor Jelovčić je poslužio vjernicima riječju Božjom. Gosti su vjernike blagoslovili prekrasnim pjevanjem na slavu Božju. Prije dolaska u Slavoniju šibenčani su posjetili u misijsku crkvu u Zagrebu gdje su također poslužili zajednici vjernika.

Opširnije...

PROSLAVA NEDJELJE DOBROG PASTIRA U OSIJEKU

 U nedjelju, 29. travnja 2012. u Crkvi Dobroga Pastira u Osijeku, svečanim je bogoslužjem proslavljena Nedjelja Dobroga Pastira. Ujedno je proslavljena i godišnjica povratka vjernika Crkve Dobroga Pastira u svoje prostorije, nakon što su osam godina morali djelovati izvan prostora svoje crvke. Tom je prigodom izrečena zahvalnost Bogu za duhovnu i materijalnu obnovu zajednice vjernika.

Opširnije...

KANONSKA POSJETA BISKUPA GERHARDA MEYERA CRKVENOJ OPĆINI ŠIBENIK

 Od 15. - 17. 04. 2011. Protestantsku crkvenu općinu Šibenik posjetio je biskup preuzvišeni Gerhard Meyer, pomoćni biskup Njemačke dijeceze Reformirane episkopalne crkve kojoj Protestantska reformirana kršćanska crkva u RH organizacijski pripada. Prilikom kanonske vizitacije, na svečanom bogoslužju u nedjelju, 15.04.2012. biskup Meyer je propovijedao Božju riječ te konfirmirao dvoje vjernika. Biskup je upoznat s društvenim i pravnim položajem crkvene općine u Šibeniku te brojčanim stanjem crkvene općine.

Opširnije...

USKRS U TORDINCIMA, OSIJEKU, ZAGREBU, ŠIBENIKU, KAPELNI I BEOGRADU

I ove godine svečano je obilježen najveći kršćanski blagdan Uskrs. Prema fotografijama u nastavku, pogledajte kako je bilo u Tordincima, Osijeku, Zagrebu, Šibeniku, Kapelni i Beogradu.

Opširnije...

VIDEO: KORIZMENA PORUKA SUPERINTENDENTA

Pogledajte korizmenu poruku superintendenta Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, dr.sc. Jasmina Milića, od 22. veljače 2012. godine.

Opširnije...